Hlavní navigace

Placený kanál H2 začne vysílat v Česku, do nabídky ho zařadí O2TV

11. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

H2 navazuje na původní myšlenku kanálu History, který byl, jak již název napovídá, dříve orientován výhradně na dokumentární tvorbu a filmy související s historií.

Placený tematický kanál H2 (History 2), o jehož vstupu na český a slovenský trh se hovoří již delší dobu, začne skutečně vysílat v tuzemských placených službách, a to již ve velmi blízké budoucnosti. Zařazení H2 do nabídky O2TV společnosti O2 Czech Republic potvrdila serveru DigiZone.cz Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení telekomunikačního operátora. Mohu potvrdit, že kanál H2 budeme mít skutečně v nabídce. Bude součástí nejvyššího tarifu XL, sdělila DigiZone.cz Mikšovská. Podle jejích slov se tematická televize objeví také v nabídce mobilní služby O2TV Go, která bude od července „zrcadlem“ klasické O2TV.

BRAND24

Ukázka z vysílání stanice H2, sesterského kanálu stanice History Channel
Autor: repro foto H2 UK

Ukázka z vysílání stanice H2, sesterského kanálu stanice History

K TÉMATU: History Channel se dočká sourozence. Zda přijde i do Česka, je zatím otázkou

Podle Kateřiny Mikšovské zatím v současné době není jasné, zdali bude program lokalizován. O tom, zda bude kanál nasazen v originálním znění, nebo v češtině, stále ještě jednáme, sdělila DigiZone.cz manažerka tiskového oddělení O2 Czech Republic, pod níž služby O2TV a O2TV Go spadají. H2 navazuje na původní myšlenku kanálu History, který byl, jak již název napovídá, původně orientován výhradně na dokumentární tvorbu a filmy související s historií. History se ale v průběhu let od svého zaměření značně odklonil a v jeho vysílání se objevily například i aukce, dokumenty o nebezpečných jízdách tahačů a podobně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).