Hlavní navigace

Petr Dvořák: Dělá se opět ta chyba, že se drží určitá data

17. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 5. 2007

Návrh digitální novely rozeslaný včera v noci Ministerstvem vnitra se generálnímu řediteli televize Nova Petru Dvořákovi po letném přečtění úplně nelíbí. Naši právníci v tuto chvíli novelu studují a já se k tomu nechci teď vyjadřovat. Z rychlého čtení jsem ale zjistil, že se dělá opět ta chyba, že se drží určitá data. Myslím, že pokud bude ta která oblast pokrytá, není přesný termín vypínání tak důležitý, uvedl Dvořák ve Studiu 24 na zpravodajském kanále ČT 24.

BRAND24

Generální ředitel Novy také pokáral politiky, že se zříkají odpovědnosti nejen za udělování dotací pro set-top-boxy, ale i za informační kampaň, kterou v evropských státech často hradí stát. Dvořák proto podotkl: Doufejme, že čeští politici a čeští zákonodárci pochopí, že je kampaň důležitá.

Ve vysílání ČT 24 šéf české komerční jedničky také uvedl: Troufám si tvrdit, že vedle ČT je Nova dalším velkým hybatelem digitalizace. Na narážku moderátora ohledně schůzek s politiky opáčil: Já myslím, že schůzky s nimi jsou důležité kvůli tomu, aby pochopili, jak komplexní je digitalizace proces. Překotná novela podle Dvořáka takovému pochopení zatím nenasvědčuje. Generální ředitel TV Nova zmínil, že čas na podání připomínek, který Ministerstvo vnitra stanovilo do příštího úterý večer (22. května), mu nepřijde dostatečný pro učinění kvalifikovaného rozhodnutí, jak se k návrhu postavit.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).