Hlavní navigace

Šéf České televize Petr Dvořák kandiduje do výkonného výboru vysílací unie EBU

4. 12. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Svoji kandidaturu vnímám mimo jiné jako možnost artikulovat a přímo řešit stěžejní legislativní otázky, které se dotýkají nejen České televize a Českého rozhlasu,“ uvedl Dvořák

Generální ředitel České televize Petr Dvořák se uchází o volné místo ve výkonném výboru Evropské vysílací (EBU). Český zástupce tak může v nejvyšším vedení tohoto orgánu zasednout po šestnácti letech. V letech 1995 až 1998 se to podařilo někdejšímu šéfovi veřejnoprávního média Ivo Mathé. Hlavním posláním výkonného výboru, který má jedenáct členů volených na dva roky, je posilovat a hájit roli veřejnoprávních médií v Evropě jako základu demokratické společnosti. Kandidaturu Dvořáka podporuje i sám Mathé, který doslova součastného šéfa České televize označil jako osobnost se zájmem o přínos EBU.

BRAND24

ANALÝZA: Petr Dvořák v poločase: co se mu povedlo s ČT, a na čem ještě musí zapracovat?

Každá veřejnoprávní stanice v Evropě je dnes v pozici, kdy musí zas a znovu obhajovat svoji existenci, vymezovat se vůči politickým i ekonomickým tlakům a minimálně se stejnou pružností jako média ostatní se při tom vyrovnávat s technologickými či kulturními trendy, konstatoval Petr Dvořák a doplnil: Svoji kandidaturu vnímám jednak jako důsledek úspěchů, kterých Česká televize i v evropském kontextu v posledních letech dosáhla, jednak jako možnost artikulovat a přímo řešit stěžejní legislativní otázky, které se dotýkají nejen České televize a Českého rozhlasu, ale médií veřejné služby napříč jednotlivými státy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).