Hlavní navigace

Peter Duhan: Regionální stanice Českého rozhlasu by už neměly cílit jen na důchodce

28. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český rozhlas se chce do budoucna vyvarovat situace, kdy celoplošný okruh Praha a krajská studia cílí na stejné posluchače a navzájem se okrádají o poslechovost

Odklon od seniorů coby nosné posluchačské obce čeká regionální stanice Českého rozhlasu. Regionálnímu Deníku to řekl generální ředitel ČRo Peter Duhan. „Nechci generalizovat, na venkově je to jistě odlišné, nicméně česká společnost se radikálně proměnila a výzkumy ukazují, že regionální stanice až na malé výjimky oslovují až ty nejstarší posluchače. To chceme změnit,“ prohlásil Duhan, podle něhož je třeba také posunout zaměření stanice ČRo 2 – Praha, která si s regiony „leze do zelí“.

K TÉMATU: Český rozhlas Plus, chystaná stanice mluveného slova, odstartuje 1. března 2013

„Když budeme měnit regionální stanice, tak se musíme zamyslet i nad „Dvojkou", protože ta má velmi obdobné publikum jako regiony. Poslední trend sice vykazuje, že se jí už daří nabírat mladší posluchače, ale kvůli odstínění bude muset „Dvojka" v příštím roce projít podobně radikální změnou jako Radiožurnál,“ přiblížil šéf veřejnoprávního rozhlasu. Regionální studia ČRo se mají v roce 2014 sesíťovat a vytvořit národní okruh, který bude částečně vysílat celoplošně a po část dne se do něj budou připojovat krajská studia ČRo.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Český rozhlas v roce 2014: pět celoplošných okruhů, méně krajských studií a nové logo

„Což neznamená, a už to vysvětluji nejmíň rok, že posluchači v regionech, zvyklí na svoje vysílání, o něj přijdou. K němu ale přibudou sdílené pořady, protože nemá smysl, aby si každé regionální studio zvlášť vyrábělo svoje magazíny, když si je mohou vyměňovat. Počítá se ale tím, že regiony budou mít svůj centrální program. Ten ale nebude produkovat Praha, protože si ho budou skládat regiony,“ vysvětlil Duhan.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).