Hlavní navigace

Peter Duhan přišel o 200 tisíc na odměnách kvůli vulgaritám v Hovorech z Lán

26. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Generální ředitel Českého rozhlasu pykal i za nižší podíl ČRo na trhu, za druhé pololetí loňského roku tak inkasoval jen 60 procent maximální možné částky na odměnách.

Vulgarity prezidenta republiky Miloše Zemana v loňském vydání pořadu Hovory z Lán stály generálního ředitele Českého rozhlasu Petra Duhana podstatnou část odměn za druhé pololetí loňského roku. Rada Českého rozhlasu na svém středečním zasedání rozhodla, že Duhanovi odměnu zkrátí o 40 procent, z maximální možné částky 480 tisíc korun na 288 tisíc. Odůvodnila to porušením Kodexu ČRo a celkovým poškozením obrazu ČRo na veřejnosti. Duhanovi také vyčetla snížený podíl ČRo na trhu, který v druhém pololetí klesl pod požadovaných 22 procent.

BRAND24

K TÉMATU: Zemanovy promluvy na Českém rozhlase definitivně končí, přetáhla ho Frekvence 1

Peter Duhan se před radními hájil, že v živém vysílání, kterým byly i Hovory z Lán, není možné předvídat, co respondent řekne na mikrofon. Rozhlas později na návrh radních prezidentovi předložil požadavek, aby se další Hovory z Lán předtáčely, ale na to Miloš Zeman odmítl přistoupit a dohodl se na pokračování tohoto rozhlasového formátu se soukromým rádiem Frekvence 1. Kvůli tomu pak Radu ČRo veřejně kritizoval sociálnědemokratický poslanec a bývalý ministr kultury Vítězslav Jandák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).