Hlavní navigace

Peter Duhan: Komunikaci odchodu Filipa Rožánka jsme nezvládli, rozdal jsem pokuty

25. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O odchodu Filipa Rožánka rozhodl náměstek pro správu a provoz Michal Koliandr. „Nemohu zasahovat do jeho kompetencí,“ prohlásil Peter Duhan na dnešním zasedání Rady ČRo.

Nedobrovolný odchod Filipa Rožánka z Českého rozhlasu je výslovným rozhodnutím náměstka generálního ředitele pro správu a provoz Michala Koliandra a jeho komunikaci rozhlas nezvládl. Na dnešním veřejném zasedání Rady Českého rozhlasu to řekl generální ředitel Peter Duhan. „Pozice analytika strategického rozvoje nebyla převedena jinam a byla zrušena,“ dodal k tomu, že Rožánkův odchod souvisí s faktem, že rozhlas zrušil sekci pro správu a provoz, pod kterou spadal jako přímý podřízený odcházejícího náměstka Jiřího Svobody.

K TÉMATU: Český rozhlas opouští jedna z nejvýraznějších tváří, analytik Filip Rožánek

Duhan zároveň připustil, že rozhlas Rožánkův odchod nešťastně komunikoval. „Na úrovni vnější komunikace jsme nepostupovali profesionálně, zejména dikce o ztrátě důvěry nebyla v pořádku. Vyvodil jsem z toho důvody, finanční postih všech, kteří se na tom podíleli,“ uvedl generální ředitel, aniž by upřesnil, koho se postih týkal. Po zrušení Rožánkovy pracovní pozice analytika rozhlas zřídil nové Centrum podpory programu, které se zabývá řešeršemi, monitoringem a analytikou, tedy tím, co bylo částečně náplní práce Filipa Rožánka. Rovněž vypsal konkurz na redaktora pro sociální média, který má spravovat korporátní profily rozhlasu na Facebooku, Googlu+ a Twitteru, jimž se rovněž věnoval Rožánek.

BRAND24

ROZHOVOR: Filip Rožánek: Digitalizaci táhne nadšení operátorů, Český rozhlas o ní hlavně mluví

Peter Duhan musel radním vysvětlovat, jak je možné, že koncem dubna ještě Rožánkovi zaslal Cenu generálního ředitele za projekt Srpen 1968 a v červnu byl propuštěn pro nadbytečnost. „Cenu generálního ředitele dostal Filip Rožánek po právu za projekt Srpen 1968, který šel nad rámec jeho pracovních povinností. Domnívám se, že generální ředitel nemůže zasahovat do kompetencí svých náměstků, kteří rozhodují o personálních změnách,“ zopakoval Duhan.


Foto: Jan Potůček, DigiZone.cz

Veřejného zasedání Rady Českého rozhlasu se dnes zúčastnili i odejití analytici Filip Rožánek a Irena Ryšánková

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).