Hlavní navigace

Pařízkova Dálnice ani hudebník Zoch neuspěli v boji o frekvence Rádia Orlík

30. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle informací serveru DigiZone.cz není vyloučeno, že by se účastníkem licenčního řízení mohlo stát Rádio Dechovka, které doposud vysílalo analogově pouze na středních vlnách.

Z boje o kmitočty po dnes již neexistujícím Rádiu Orlík vypadli ostravský podnikatel Radim Pařízek a hudebník Josef Zoch. Pařízek chtěl do jižních Čech expandovat prostřednictvím svého projektu informačního Rádia Dálnice, Zoch se o frekvence ucházel skrze společnost Orlická obchodní, kterou vlastní jeho syn Martin Zoch. Zajímavostí je, že pro Zocha by nebyly jižní Čechy neznámým krajem. Právě on byl totiž v minulosti provozovatelem Orlíku. V rozlučce s jeho posluchači loni uvedl, že projektu nepřály okolnosti a prohrál boj s ostatními komerčními stanicemi. Rádio se v minulosti orientovalo na folk a country.

BRAND24

K TÉMATU: RRTV dává k dispozici vysílatelům někdejší VKV síť Rádia Orlík

V licenčním řízení jsou v současné době vysílače České Budějovice 96,8 MHz / 0,2 kW, Češnovice 95,5 MHz / 0,4 kW, Milevsko 101,1 MHz / 0,025 kW, Orlík nad Vltavou 94,5 MHz / 0,1 kW, Písek Hradiště 99,4 MHz / 0,1 kW, Strakonice 101,1 MHz / 0,4 kW a Tábor Město I 94,5 MHz / 0,2 kW. Žádost o účast v licenčním řízení vzaly naopak společnosti JOE Media a Ultravox, za nimiž stojí podnikatel Miroslav Pýcha provozující stanice Rádio Sázava a Color. Podle informací serveru DigiZone.cz není vyloučeno, že by se účastníkem licenčního řízení mohlo stát i Rádio Dechovka, které doposud vysílalo analogově pouze na středních vlnách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).