Hlavní navigace

Panasonic představil nový Ultra HD televizor s rozhraním HDMI 2.0

4. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Dominantní pro veletrh IFA bude rozlišení 4K, tedy Ultra HD formát. Hlavní novinkou japonské firmy pro letošní rok je televizor L65WT600, který si odnáší hned několik prvenství.

Jako první z velkých značek dnes představil své novinky na blížícím se berlínském veletrhu IFA japonský Panasonic. Vytvořili jsme lepší život a lepší svět pro naše zákazníky kdekoliv, a to ať už v kanceláři nebo doma, uvedl na jejím počátku Laurent Abadie, Charman and Chief Executive Officer Panasonic Europe. Hlavní novinkou na tiskové konferenci byl televizor L65WT600, který je první Ultra HD TV s rozlišením 4K schopný zpracovat vstupní signály na frekvenci 50 i 60 Hz. Televizor je možné jednoduše připojit pomocí rozhraní DisplayPort 1.2a k počítači. Tento model umožní taktéž přehrávání 4K videa přes USB.

RECENZE: Panasonic Viera TX-P55VT60: plazmová kvalita na nejvyšší úrovni

Samozřejmostí L65WT600 je sdílení obsahu v rozlišení 4K označované jako „4K Swipe & Share 2.0“. Produkty by měly být podle Panasonicu chytřejší, snadno ovladatelné pro zákazníka a také ekologicky šetrné k životnímu prostředí. Panasonic umožní přenos dat hned prostřednictvím několika technologií. Panasonic nadále počítá s prohloubením spolupráce se svými partnery v oblasti Cloud TV (video na vyžádání). Spolupracuje s partnery jako jsou Eurosport, Canal+, Arte nebo Euronews. Některé služby mohou využívat i diváci v České republice a na Slovensku.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: Panasonic Viera TX-L47WT60E: konečně normální drahá televize

Rozlišení 4K, to ale nejsou pouze televizory. Byl to například i dvacetipalcový tablet. 4K technologie je budoucnost, uvedl Yoshiyuki Miyabe, President AVC Networks Company. Rozlišení Ultra HD je podle Miyabeho možné využít například při bezpečnosti – v nákupních centrech apod. Panasonic použivá pro ovládání zařízení v domácnosti takzvanou „cloud technology“. Možností je ovládání zařízení napříč domácností pouze hlasem. Ovládání pro majitele nové technologie je tak ulehčeno na maximum. Panasonic nabízí zboží v celkem 80 kategoriích, zákazník může vybírat z osmi tisíc modelů. Panasonic v této oblasti získal silného partnera v podobě slovinské společnosti Gorenje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).