Hlavní navigace

Oznámení na analogové ČT 1 ze Žižkova bude jen týden

4. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 5. 2009

Varovné upozornění, které nahradilo ve čtvrtek ve 23:59 vysílání analogového kanálu ČT 1 z pražského vysílače Žižkov, vydrží na obrazovce pravděpodobně pouze týden a ne čtrnáct dní, jak se původně předpokládalo. Delší termín přitom avizoval na tiskové konferenci k vypínání analogového vysílání 23. dubna národní koordinátor digitalizace Zdeněk Duspiva. Oznam měl být podle úvodní informace na obrazovce až do 15. května.

Už minulý týden ve čtvrtek ale tisková mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová sdělila, že termín bude určitě kratší. Její slova potvrdil ve včerejším pořadu Média a svět také vedoucí projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš. Dohoda je zhruba jeden týden, konstatoval Hanuš. Znamená to, že textová informace by měla z obrazovky zmizet pravděpodobně ke konci jeho druhé poloviny. V oznámení jsou diváci seznámeni s tím, že analogové vysílání bylo ukončeno, a jak si mohou zajistit digitální příjem, popř. kde sehnat potřebné údaje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).