Hlavní navigace

Otakar Černý odchází po více než čtyřiceti letech z Kavčích hor do důchodu

25. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Otakar Černý svázal s Československou a později Českou televizí takřka celý profesní život. Působil zde od roku 1969. Diváci si ho mohou pamatovat i jako průvodce pořadem Co týden dal.

Po technickém řediteli Rudolfu Popovi, který na Kavčích horách působil desítky let, odchází z České televize další její významná postava, šéfredaktor sportovní redakce Otakar Černý. Jeho starosti padnou nově na bedra výkonného ředitele programu ČT Sport Jiřího Ponikelského a jeho podřízených. Za Otou Černým stojí v televizi mimořádné množství práce a já bych mu chtěl za to vše vyjádřit velký dík. Spolupráce s ním byla vždycky inspirativní a jsem rád, že formou externí spolupráce budeme v kontaktu i nadále, nechal se slyšet samotný Ponikelský.

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT popřela vyhazov šéfa sportu Otakara Černého. Přesto hledala jeho nástupce

Působení Černého na Kavčích horách ocenil kladně i generální ředitel České televize Petr Dvořák. Otakar Černý patří mezi výrazné osobnosti, které se zapsaly do historie vysílání Československé a České televize. Podílel se na tvorbě řady pořadů a spojil se s několika generacemi sportovců. Otakaru Černému bych rád za jeho dlouholeté působení ve veřejnoprávní televizi poděkoval a popřál mnoho klidných dní v průběhu jeho zaslouženého odpočinku, uvedl Dvořák. O možném odchodu Černého z Kavčích hor spekuloval bulvární tisk už v polovině loňského roku.

BRAND24

ROZHOVOR Z ACHIVU: Otakar Černý: Olympiádu v Soči 2014 by už nemusela vysílat jen ČT

Otakar Černý svázal s Československou a později Českou televizí takřka celý profesní život. V roce 1969 nastoupil do Československé televize jako externí člen Redakce sportu. Pro sportovní zpravodajství zpracoval velké množství nejrůznějších reportáží, mnoho komentářů a námětů, spolupracoval i na řadě dokumentárních filmů. Po roce 1989 se stal interním členem Redakce zpravodajství, kde působil také jako vedoucí domácího zpravodajství. Osm let moderoval politické diskusní pořady Debata a Co týden dal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).