Hlavní navigace

Oscarový ceremoniál odvysílá poprvé v historii živě Česká televize

14. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Největším favoritem letošního ročníku Oscarů je dobrodružné drama Revenant: Zmrtvýchvstání v hlavní roli s Leonardem DiCapriem. Právě dnes vstoupil do kinodistribuce.

Největší svátek filmu, udílení zlatých sošek neboli Oscarů, budou moci letos diváci v České republice vůbec poprvé v historii vidět na volně šířeném kanálu. Práva pro živý přenos ze slavnostního ceremoniálu získalo veřejnoprávní médium z Kavčích hor. Na facebookovém profilu to oznámil svým odběratelům programový ředitel České televize Milan Fridrich. Zájemci, kteří v minulosti chtěli sledovat předávání Oscarů, museli využít prémiový kanál HBO, případně německou televizi ProSieben vysílající volně na satelitu Astra.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Oscarová Gravitace na Nejchytřejšího Čecha nestačila, vyhrála ale u mladších diváků

Favoritem Oscaru je letos drama Zmrtvychvstani, ma 12 nominaci. O cenu pro nejlepsi film se popere s dalsimi sedmi kandidaty. Vyhlaseni bude 28. unora. A dulezita zprava: v České televizi uvidite slavnostni predavani Oscaru v noci 28.2 ZIVE! Poprve v historii ČT.. A 29.2 vecer ve 20:00 na CT Art pak zaznam prenosu, tvz, mezinarodni vydani. Tesme se! napsal Fridrich, který dále prozradil, že svátek stříbrného plátna bude pochopitelně dostupný se simultánním překladem. Zdali se o něj postará opět Dana Hábová, to prozatím tají.

Veřejný status Milana Fridricha na Facebooku týkající se letošních Oscarů
Autor: Facebook Milana Fridricha

Veřejný status Milana Fridricha na Facebooku týkající se letošních Oscarů

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).