Hlavní navigace

Opozice vůči rozhlasové diginovele vítá její navrácení do výborů

27. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 3. 2009

Pavel Foretník, předseda Národní rozhlasové asociace – NRA, která se ostře staví proti přijetí tzv. digitální novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání, dnes přivítal návrat této normy do počátečné fáze jednání ve výboru. Vyjádřil názor, že případné schválení novely by vedlo k likvidaci menších rozhlasových stanic na trhu.

Naše asociace vítá rozhodnutí Poslanecké sněmovny vrátit do výborů takzvanou „diginovelu“, která se snaží změnit podmínky rozhlasového vysílání. Je to racionální a moudré řešení situace v době, kdy se několik provozovatelů snaží prakticky převzít kontrolu nad rozhlasovým trhem a legalizovat odpojení celoplošných stanic. Hlasování sněmovny tak podporuje názor menších rozhlasových stanic, že rozhlasové vysílání by nemělo být kontrolováno pouze velkými majetkovými subjekty a že nezávislé regionální stanice mají svůj smysl,“ uvedl Foretník v tiskové zprávě NRA.

BRAND24

K TÉMATU: Rozhlasová diginovela jde zpátky do výboru, padl návrh ji zamítnout

Tato asociace vznikla v lednu odštěpením od původní Asociace provozovatelů soukromého vysílání, která sdružuje komerční rádia na českém trhu a prosazuje přijetí digitální novely rozhlasového vysílání. Ta řeší nejen podmínky přechodu na digitální platformy a termín vypnutí analogového FM pásma, ale především umožňuje lokální odpojení programu celoplošných stanic, vytváření téměř celoplošných sítí z menších stanic a zároveň prodlužuje stávající licence rozhlasových vysílatelů až do roku 2025, a to bez dalšího licenčního řízení.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).