Hlavní navigace

Operátora veřejnoprávního multiplexu ČT vybere až v červnu

23. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
23. 4. 2008

Česká televize opět posunula termín vyhlášení výsledků výběrového řízení na technického operátora veřejnoprávního multiplexu. Tentokrát na červen. Po výzvě poslanecké mediální komise, aby zadávací dokumentace tendru obsahovala i požadavek na řešení vysílání v kompresním standardu MPEG-4 a ve formátu DVB-T2, televize změnila podmínky soutěže a posunula termín přijímání přihlášek do 15. května.

SROVNEJTE: Harmonogram spouštění veřejnoprávního multiplexu podle ČT (prosinec 2007)

Mluvčí ČT Ladislav Šticha agentuře ČTK řekl, že televize zatím nemůže říci, kolik společností se tendru zúčastní. Zájemci si zatím jen vyzvedli zadávací dokumentaci. Účastníci tendru budou známi až po otevření obálek, uvedl Šticha s tím, že přihlášky si výběrová komise prohlédne právě 15. května. Protože však komisi tvoří kromě zaměstnanců ČT také externisté, bude hodnocení nabídek trvat poněkud déle.

BRAND24

Hodnocení by mělo být hotové nejdéle v průběhu první dekády června. Poté, na základě doporučené hodnotící komise, rozhodne o vítězi generální ředitel ČT, cituje agentura Štichu. Pro start veřejnoprávního multiplexu je také podstatné, aby vláda přijala Technický plán přechodu (TPP) na zemské digitální televizní vysílání. Kabinet se jím bude zabývat už v pondělí 28. dubna.

Česká televize původně předpokládala, že v prvním regionu (na Plzeňsku) spustí veřejnoprávní multiplexu už letos v březnu. Později termín posunula na přelom května a června a nyní neurčitě hovoří o konci letních prázdnin. Kromě Plzeňska se letos veřejnoprávní multiplex rozšíří také na Českobudějovicko, Ústecko, Sušicko, do Prahy, středních Čech a do Brna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).