Hlavní navigace

Operátor Teleko upravil názvy stanic Českého rozhlasu ve svém multiplexu

31. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Velmi očekávanou událostí v oblasti DAB rozhlasu je spuštění experimentálního vysílání technologie z lokality Praha – Žižkov na kanálu 12C. Operace je naplánována na 6. srpna.

K drobné, avšak po technické stránce relativně podstatné změně přistoupil ve svém rozhlasovém multiplexu příbramský operátor Teleko. Z názvu stanic veřejnoprávního média byla odstraněna předpona „ČRo“. Stanice jsou tak v této síti označeny nově například pouze jako Radiožurnál, Plus, Jazz, Dvojka a podobně. Důvodem k tomuto kroku, jak operátor uvádí, byla možnost odlišit stanice Českého rozhlasu v jednotlivých multiplexech. Iniciátorem tohoto kroku bylo samo veřejnoprávní médium.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Operátor Teleko navýšil zvukovou kvalitu některých digitálních rozhlasových stanic

Velmi očekávanou událostí v oblasti DAB rozhlasu je spuštění experimentálního vysílání technologie z lokality Praha – Žižkov na kanálu 12C. Tento krok je naplánován na příští týden, čtvrtek 6. srpna. Událost, u které pochopitelně nesmí redakce serveru DigiZone.cz chybět, je zajímavá zejména v tom, že se bude signál šířit nejen z jednoho z vysílačů základní sítě, ale navíc velkým výkonem, konkrétně 20 kW. Obsahem „žižkovského multiplexu“ budou právě stanice Českého rozhlasu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).