Hlavní navigace

Omluva televizi Nova, která nediskriminuje své zaměstnance na základě věku

1. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vydavatel serveru DigiZone.cz, společnost Internet Info, se omlouvá společnosti CET 21, provozovateli televize Nova, za zveřejnění informace, podle níž si vedení zpravodajství Novy myslí, že na obrazovku nepatří nikdo, komu by bylo více než 30 let.

V článku serveru DigiZone.cz ze dne 1. října 2012 pod titulkem „Zpravodajství Novy opouští čtyři reportéři: Šuba, Halmoši, Benešová a Maixnerová“ se objevilo toto tvrzení:

„Nové vedení zpravodajství si myslí, že na obrazovku nepatří nikdo, komu je víc než 30 let,“ řekl serveru DigiZone.cz zdroj, který si nepřál být jmenován. „Proto taky už dávno stáhli z vysílání Pavla Šubu a Evu Chaloupkovou.“

které podle vyjádření CET 21 „vyvolává dojem, že vedení redakce zpravodajství televize Nova (…) záměrně a úmyslně diskriminuje zaměstnance na základě stanovení věkové hranice pro redaktory zpravodajství“.

BRAND24

Použitím této citace jsme nechtěli vyvolat dojem, že společnost CET 21 diskriminuje své zaměstnance na základě věku. Podle CET 21 lze nepravdivost tohoto tvrzení „snadno prokázat poukázáním na skutečnost, že většinu redaktorů zpravodajství televize Nova, která je provozována společností CET 21, tvoří osoby starší 30 let, přičemž tento podíl je ještě vyšší u redaktorů hlavního zpravodajství, pořadu Televizní noviny“.

Vydavatel serveru DigiZone.cz, společnost Internet Info, výše zmíněné skutkové tvrzení z předmětného článku odstranil, neboť považuje za zbytečné, aby soudním řízením, jímž byla CET 21 připravena domáhat se ochrany svých práv, zatěžoval beztak zahlcené české soudnictví. Odstranění předmětné pasáže článku společně se zveřejněním omluvy na serveru DigiZone.cz považuje za přiměřenou nápravu skutečnosti a přeje redaktorům televize Nova ve všech věkových kategoriích jen to nejlepší.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).