Hlavní navigace

Okopírovala ČT 24 v Prezidentských debatách volební znělku britské BBC?

9. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Je to jen inspirace, hájí Českou televizi vedoucí oddělení Kreativy a designu Pavla Hromková. ČT prý má podobný pohled na přímou volbu prezidenta jako BBC.

Je znělka prezidentských debat, které vysílá zpravodajský kanál ČT 24 (jednu vysílá právě dnes večer), okopírovaná od znělky volebního vysílání britské BBC, nebo ne? Po sociálních sítích se šíří video, které srovnává znělku Prezidentské debaty ČT 24 a nepříliš staré volební znělky BBC. Obě využívají 3D letecký pohled na hlavní město a promítají na něj historické události spojené s volbami – v případě BBC jednotlivé premiéry, u ČT 24 pak československé a české prezidenty.

K TÉMATU: Fischer, Franz, Zeman, nebo někdo jiný? Velký přehled prezidentských debat

BRAND24

“ČT se rozhodla inspirovat příkladem podoby volební grafiky veřejnoprávní BBC z důvodu podobného úhlu pohledu na událost přímé volby prezidenta, ale v jiném zpracování. Grafika obsahuje základní obrazové motivy pro dané téma jako je Pražský hrad, národní barvy, připomínku tváří významných prezidentů éry samostatného státu – První a České republiky – a grafické vyjádření přímé volby, kdy se občané mohou každý vyjádřit svým hlasem,” vysvětlila na dotaz serveru DigiZone.cz vedoucí oddělení Kreativy a designu České televize Pavla Hromková.

“ČT zvolila náročnější 3D formu grafického zpracování s využitím 3D scanu Langweilova modelu Prahy, s ohledem na důležitost události a rozsah prostoru, který tématu ve vysílání volby prezidenta věnuje,” dodala šéfka kreativního oddělení ČT. Obě znělky můžete porovnat v následujícím videu:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).