Hlavní navigace

Odvolání bývalých členů RRTV bylo protiprávní, rozhodl soud

25. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 5. 2007

Městský soud v Praze zrušil odvolání šesti členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), ke kterému došlo v dubnu 2003 kvůli prohrané arbitráži mezi Českou republikou a americkou mediální skupinou CME o nedostatečnou ochranu investic do televize Nova. Tehdejší radní odvolala svým hlasováním Poslanecká sněmovna a stvrdil ho tehdejší premiér Vladimír Špidla (ČSSD).

BRAND24

Rozhodnutím soudu bylo odvolání radních Zdeňka Duspivy (nynějšího předsedy Národní koordinační skupiny pro zavádění digitálního vysílání), Pavla Foltána, Josefa Musila, Jiřího Novotného, Petra Štěpánka (nynějšího člena Rady Českého telekomunikačního úřadu) a Petra Žantovského (pedagoga soukromé Univerzity Jana Amose Komenského v Praze) zrušeno a vráceno k vyřízení současnému premiérovi Mirku Topolánkovi (ODS).

Čtvrteční rozhodnutí soudu je podle informací serveru Česká média postavené na faktu, že expremiér Špidla odvolal RRTV jako celek pod stejným jednacím číslem jako jednotlivé její členy. Toto Špidlovo rozhodnutí o odvolání RRTV jako celku však nikdy nebylo žalujícím členům doručeno, takže se jím soud ani nemohl zabývat, dodal web.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).