Hlavní navigace

Oddálí se vypnutí analogu na Plzeňsku kvůli sněmovním volbám?

28. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
28. 5. 2009

Nový ministr průmyslu a obchodu úřednické vlády Vladimír Tošovský bude, podle informací z ministerstva, požadovat odklad vypnutí analogového vysílání na Plzeňsku. Má to souviset s volbami do Poslanecké sněmovny, které se uskuteční na podzim. Zmiňuje se o tom blog Media Outsider. K vypnutí analogového vysílání z plzeňského Krašova by mělo dojít 30. září, což bude v období vrcholících politických kampaní a voleb do Poslanecké sněmovny. Případné problémy s dostupností televizního signálu v některých domácnostech by mohly ohrozit legitimitu voleb kvůli nedostupnosti informací.

Pokud by byla přijata podobná argumentace a mělo by dojít k posunutí vypnutí analogového vysílání na Plzeňsku, pak by mohlo dojít i k posunu dalších vypínání. Zatím ale není jasné, zda má podobný návrh vůbec šanci na úspěch. S vypnutím plzeňského Krašova se v TPP počítá dlouhodobě pokud budou splněny podmínky tříměsíční informační kampaně a dostatečně dlouhého souběhu analogového a digitálního vysílání v územní oblasti, tak by nemělo vypnutí analogu nic bránit. Media outsider se dokonce zmiňuje i o možnosti, že by v případě zpožděného vypnutí analogu mohly nynější televize požadovat náhradu nákladů na prodloužené šíření analogového vysílání. Zatím se ale nezdá, že by podobné úvahy mohly být na pořadu dne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).