Hlavní navigace

Od října by mohly peoplemetry měřit další malé televize

28. 7. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
28. 7. 2009

Počet televizních stanic měřených peoplemetry by se mohl od letošního října opět zvýšit. Asociace televizních organizací (ATO) jako zadavatel průzkumu elektronického měření sledovanosti aktuálně dolaďuje smlouvu s agenturou At Media, která v České republice zastupuje na čtyřicet tematických kanálů a prodává jejich reklamní časy. V rozhovoru pro týdeník Strategie to řekl šéf At Media Štěpán Wolde.

Mezi televize, zastupované firmou At Media, patří například Jetix, Minimax, AXN, Spektrum, HBO, MGM, Film+, Sport 1, Sport 2, Deko, Paprika, Zone Romantica, Hallmark, Animax, Fishing&Hunting Channel, DoQ a Music Box. Ve vyjednávání s provozovatelem peoplemetrového měření, ATO, jsme už ušli pořádný kus cesty a teď situace vypadá tak, že pokud nenastane ani na jedné straně zásadní problém, měli by být námi zastupované stanice od října v peoplemetrech, uvedl Wolde.

Strategicky bychom samozřejmě chtěli mít měřené všechny stanice, ale podle realistických odhadů půjde ze začátku spíše o stanice, u kterých to má cenu. Cílem je mít v peoplemetrech všechny naše kanály a celý balík prodávat na jeden velký GRP, ale je mi jasné, že to půjde postupně, dodal šéf At Media. Mezi nejvíce poptávané tematické kanály mezi inzerenty Wolde považuje Jetix, Minimax a Sport 1.

BRAND24

Zájem o menší televizní stanice podle Štěpána Woldeho ještě poroste. Jejich share (podíl na divácích, kteří v danou chvíli sledují některou z televizních stanic, pozn. red.) ještě před pár lety nedosahoval ani deseti procent a dnes dosáhne i na 17 procent, vysvětluje. Hlavním důvodem je podle něj postupující digitalizace. Share ostatních stanic roste samozřejmě i díky DVB-T kanálům, ale neustále se zvedá i podíl malých satelitních a kabelových kanálů, které dnes obhospodařují pět až deset procent diváckého trhu. Náš výhled je tento share držet a prodávat. Nad pět procent share už jste naprosto relevantním partnerem pro všechny zadavatele, řekl Wolde.

Firma At Media patří do skupiny Liberty Global, která ovládá panevropskou kabelovou a satelitní společnost UPC, ale také firmu Chello, která přímo provozuje některé tematické kanály, zastupované právě At Medií.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).