Hlavní navigace

Óčko zítra zahájí DVB-T vysílání v lokálním multiplexu v Klimkovicích

24. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
24. 8. 2009

Hudební televize Óčko, která koncem července ukončila celoplošné zemské digitální vysílání v multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group, i nadále vysílá ve dvou lokálních multiplexech. Již před několika týdny jsme informovali, že od 1. srpna testuje v Českobudějovickém regionu na kanálu 29 z vysílače Včelná. Zítra přibude další vysílání, a to z lokálního vysílače na Ostravsku.

Obyvatelé Ostravy a okolí mohou natočit svoji anténu na vysílač Klimkovice, kde vysílá lokální multiplex společnosti B plus TV. V této síti vysílá televize Local TV Klimkovice a další kanály, od úterý 25. srpna včetně hudebního Óčka.

Vedení této televize několikrát deklarovalo, že pokud bude k dispozici regionální síť pokrývající větší města a aglomerace, bude se usilovat o vysílání v místních multiplexech ve spolupráci s Českou televizí nebo lokálními televizemi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).