Hlavní navigace

Óčko získalo licenci pro třetí kanál Óčko Expres. Překvapivě je celoplošná pro DVB-T

1. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Šéf hudebního kanálu Štěpán Wolde původně deklaroval, že Óčko Expres bude kabelovou a satelitní televizí a v DVB-T se objeví jen v Praze

Licenci pro třetí program, na angloamerickou hudbu zaměřené Óčko Expres, získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) hudební televize Óčko. Oproti původnímu očekávání nejde o oprávnění pro kabelové nebo satelitní vysílání, ale licenci pro celoplošné vysílání v DVB-T. Generální ředitel Óčka Štěpán Wolde přitom donedávna tvrdil, že Óčko Expres bude placeným kanálem, který se v DVB-T objeví maximálně v Praze nebo nějakém dalším velkém městě. Na webu Óčko Expres avizuje termín startu na 15. srpna.

BRAND24

K TÉMATU: Třetí kanál Óčka se bude jmenovat Óčko Expres a není určen pro vysílání v DVB-T

„Rada udělila společnosti Stanice O, a.s., podle § 25 zákona č. 231/2001 Sb., licenci k provozování celoplošného televizního vysílání prostřednictvím pozemních vysílačů v systému DVB – T na 12 let; název (označení) programu: Óčko Expres; základní programová specifikace: Hudební kanál; územní rozsah vysílání: Česká republika; v rozsahu dle žádosti č.j. 6493 doručené dne 25. června 2013,“ uvedla vysílací rada v tiskové zprávě ze svého zasedání uskutečněného tento týden.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).