Hlavní navigace

Óčko zahájilo vysílání v multiplexu 4

1. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 10. 2009

Hudební a lifestylová televize Óčko dnes krátce před desátou hodinou dopolední zahájila vysílání prostřednictvím digitálního terestrického multiplexu 4 v Praze, Brně a Ostravě. Nyní tak mohou diváci sledovat v této síti další program včetně ČT1 HD, Nova HD a O2 Info. Kanál je dostupný na pozici bývalého monoskopu, který se identifikoval jako Test (MPEG-2). Nyní je zde ID Ocko TV (MPEG-2).

Signál je prostřednictvím terestrické digitální sítě dostupný také v českobudějo­vickém regionálním multiplexu Včelná a v ostravských Klimkovicích. Nyní máme prostřednictvím multiplexu společnosti Telefónica O2 Czech republic, a.s. pokryto 19,6% populace České republiky, sdělil včera serveru DigiZone.cz tiskový mluvčí telekomunikačního operátora Martin Žabka. Hudební televize se po dvou měsících vrací do pozemního digitálního vysílání, které opustila k poslednímu červenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).