Hlavní navigace

Óčko představilo nové studiové prostory, využije je Mňam TV i celá Mafra

9. 6. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Vysílací řetězec televize už je vyjma kamer kompletně připraven pro vysoké rozlišení. Distribuce v HD se bude odvíjet od případného zájmu operátorů.

Rodina hudebních televizí Óčko patřící do mediální skupiny Mafra dnes slavnostně otevřela nové studiové prostory na pražském Andělu, z nichž začne vysílat od zítřka. Jako první se do budovy vydavatelství Mafra před dvěma měsíci přestěhovalo odbavovací pracoviště. Otevření studiových prostor je doprovázeno kulturní akcí, na níž vystupuje řada známých českých interpretů, jako jsou například Ewa Farna, ATMO Music, Slza a další. Nové studio je rozděleno na čtyři části. Z hlavního studia, kterému dominuje dekorace ve stylu hry Tetris, se budou vysílat například živě vysílané pořady nebo Mixér.

K TÉMATU: Óčko má nová vysílací studia v sídle Mafry, na 9. června plánuje veřejnou Otvíračku

Zajímavostí je, že stávající prostory využije nejen hudební televize Óčko, ale díky jednomu vlastníkovi nyní i další projekty mediální skupiny Mafra. Počítá se s tím, že zde budou natáčeny například pořady internetové televize Playtvak.cz. Nové studio by měla do budoucna využívat i tematická stanice Mňam TV šířená v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací a operátorů placených služeb. Mňam TV by měla nabídnout i živě vysílané pořady. Nová kulinářská televize, která odstartovala na začátku letošního roku, má v prostorách Mafry i odbavovací pracoviště.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Hudební televize Óčko se stěhuje do sídla Mafry, stávající budovy se zbaví

Óčku umožňuje nové studio nejen sestavení dekorací podle potřeby a tím pádem i velikost prostoru pro jednotlivé pořady, ale také nasvícení a „naklíčování“ plochy podle pořadu. Klíčovací plochy jsou ve studiu dvě – jedna větší a druhá menší. Ta druhá by měla sloužit právě i pro potřeby Mafry a Mňam TV. Co se týká vysílacího řetězce, ten už je vyjma kamer kompletně připraven pro vysoké rozlišení (HDTV). Jejich výměna by se případně odvíjela od zájmu operátorů o HD verzi hudební televize. V HD kvalitě vysílá v tuto chvíli pouze Óčko Expres, které nabízí pouze proud videoklipů bez moderovaných vstupů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).