Hlavní navigace

Óčko by mohlo spustit další hybridní aplikace HbbTV do měsíce, nově i chat

14. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vedení televize vidí v Česku nově používanou technologii jako velký potenciál pro svou diváckou skupinu, která by v budoucnu mohla ovlivňovat pomocí dálkového ovladače další průběh pořadů.

Hudební televize Óčko v oblasti hybridního vysílání HbbTV nezahálí. Kromě streamu stanice Óčko Expres tu chce její vedení zprovoznit také možnost chatování, tedy diskuse s ostatními diváky. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel Óčka Lukáš Hnilička. Je to poměrně jednoduchá aplikace, takže její vývoj by neměl trvat příliš dlouho. Počítám, že obě aplikace bychom měli hotové do měsíce, konstatoval Hnilička. Hybridní vysílání je dostupné jako součást stanic Óčko a Óčko Gold v zemském multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG). K využívání technologie je nutný přijímač s podporou HbbTV a připojení k internetu.

BRAND24

K TÉMATU: Óčko chce nasadit hybridní vysílání i na satelit Astra, ale nebude to hned

V současné době nabízíme chat divákům pouze v noci přímo jako součást vysílání. Chat v rámci technologie HbbTV by mohl být dostupný čtyřiadvacet hodin denně. Pokud bych ho měl k něčemu přirovnat, fungoval by na podobném principu jako informační lišta zpravodajského kanálu ČT 24, která už je dostupná v hybridním vysílání České televize, uvedl šéf techniky hudebních stanic. V současné době využívá Óčko technologii HbbTV jako podporu prodeje hudby, kterou si lze objednat například přes mobilní telefon. On-line download nenabízí, protože v současné době to ještě technologie neumožňuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).