Hlavní navigace

Ochrannou známku a logo TV Metropol už oficiálně vlastní Mladá fronta

9. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

K převodu ze společnosti Metropol TV na firmu MF Plus došlo 14. dubna. Původní provozovatel je v insolvenci, vrátil licenci a k 1. červenci ukončí vysílání.

Majitelem ochranné známky a loga pražské regionální TV Metropol už není její stávající provozovatel, společnost Metropol TV, s.r.o., ale firma MF Plus, která patří vydavatelství Mladá fronta. Vyplývá to z databáze Úřadu průmyslového vlastnictví, který změnu majitele dvou ochranných známek zapsal k 12. dubnu. MF Plus nyní zajišťuje provoz TV Metropol a žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání nové vysílací licence. Nynější licenci firma Metropol TV, s.r.o. Radě vrátila a oznámila, že k 1. červenci její platnost zanikne.

K TÉMATU: TV Metropol bude vysílat pod novou licencí, platnost stávající skončí k 1. červenci

BRAND24

MF Plus využívá kromě ochranných známek i původní techniku a služební automobily TV Metropol. Odbavovací pracoviště, studio a kancelářské prostory ale přesunula do sídla Mladé fronty v pražských Modřanech. Původní studio TV Metropol ve Francouzské ulici poblíž pražského náměstí Míru je nabízeno k pronájmu. Proti postupu původního provozovatele TV Metropol a vydavatelství Mladá fronta protestují věřitelé stanice, kterým Metropol dluží za výrobu pořadů. Celkové dluhy stanice přesáhly 200 milionů korun.

DigiZone.cz připravuje k tématu převodu aktiv TV Metropol samostatný článek

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).