Hlavní navigace

Očekávaný DSM 5.0 za okamžik

10. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Synology
AKTUALIZOVÁNO 10. 3.: Synology, které nejprve vydalo zprávu, že DSM 5.0 bude uveden ode dneška za asi týden, ho dnes ráno uvolnilo ke stažení. RECENZi ČEKEJTE 21.3.

Obslužný software pro populární NAS servery Synology jde právě do finiše. V konečné podobě by se měl objevit během týdne. Ohlásil to distributor Synology, společnost Kobe s tím, že vedle přepracovaného uživatelského rozhraní přinese především více než 60 aplikací na vyžádání (Centrum balíčků – Apps), podporu dotykových obrazovek a widgetů, srozumitelnější systém upozornění, vylepšené zálohování a replikace či snadnější vzdálený přístup k souborům a optimalizaci pro multimédia. To vše při jednak plné lokalizaci do češtiny a také zachování stávajícího konceptu jednotného designu a správy.

BRAND24

Oznámena byla i výraznější podpora přístupu z mobilních zařízení díky vylepšení aplikace DS file, která má mj. zavedeno stromové zobrazení a uživatelé platformy Android (podporovány jsou ale i Windows Phone 8) nyní mohou přenášet fotografie přes Apple TV a také si mohou uložit videa ze serveru pro sledování off-line.

DSM 5.0 bude k dispozici zdarma pro kompletní řady serverů DiskStation nebo RackStation 10 a vyšší (10 až 14), tj. pro zařízení od roku 2010 a o jejím významu pro Synology svědčí už pojmenování verze jako takové – 5.0 nastupuje přímo po 4.3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).