Hlavní navigace

Obsah pro 3D promo kanál na Astře dodá Samsung. Uvidí ho i Češi

28. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 4. 2010

Vysílání prvního 3D televizního programu na satelitech Astra pro Evropu naplní obsahem společnost Samsung. Sdělil to prezident SES Astra Ferdinand Kayser, podle něhož se Samsung, který začal jako první v České republice prodávat 3D televizory a má v tomto segmentu nejširší nabídku ze všech světových značek, stane partnerem tohoto vysílání. Astra spustí demo 3D kanál formou volného FTA vysílání 4. května u příležitosti veletrhu ANGA v Kolíně nad Rýnem.

K TÉMATU: Satelitní operátor Astra spustí 4. května první 3D demo kanál

Program bude možné naladit na vysílací pozici 23,5 stupně východně, kterou využívají největší české satelitní služby Skylink a CS Link. Podle Kaysera má pomoci maloobchodům s domácí elektronikou k lepší propagaci 3D vysílání. Podobné partnerství nedávno uzavřela společnost Panasonic s placeným kanálem Eurosport, který Panasonicu dodá satelitní signál přenosů tenisového turnaje Roland Garros v 3D verzi pro ukázkové vysílání v obchodech s 3D televizory od Panasonicu v celé Evropě, včetně České republiky.

BRAND24

TIP: Přehled všech 3D televizorů, které se letos objeví na českém trhu

Jako první výrobce, který uvedl 3D televize na spotřebitelský trh, jsme v čele inovací. Díky partnerství se společností SES Astra budeme první, kdo ukáže živé vysílání 3D obsahu a můžeme tak předvést všechny možnosti 3D technologií, prohlásil prezident a generální ředitel společnosti Samsung Electronics Europe SH Shin. Samsung tak o několik dní předstihne Panasonic. Technické parametry 3D vysílání na Astře zatím nebyly zveřejněny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).