Hlavní navigace

O2TV chystá pro klienty řadu změn, O2 Sport nabídne i přenosy Synot ligy

26. 5. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Myslíme si, že lineární televize je velmi zásadně na ústupu. Lokálně relevantní televizní obsah je pro nás extrémně důležitý,“ uvedl Jindřich Fremuth, ředitel divize rezidentních zákazníků.

Díky novému tematickému kanálu O2 Sport, který bude exkluzivně dostupný pouze v síti O2 Czech Republic a na platformě O2TV Go v SD a HD kvalitě, chce firma ve velmi blízké době dosáhnout hranici půl milionu diváků. Serveru DigiZone.cz to na dnešní tiskové konferenci řekli zástupci telekomunikačního operátora. Věříme si hodně a televize nás hodně překvapuje. Děláme produkt, který milujeme. Televize nás neustále překvapuje, uvedl pro DigiZone.cz segmentový ředitel O2 David Duroň. V tuto chvíli má O2 Czech Republic 200 tisíc domácností se službou O2TV, což pro ni znamená přibližně 400 tisíc diváků. Dalších 330 tisíc stažení eviduje firma u aplikace O2TV Go.

NEPŘEHLÉDNĚTE: O2TV získala letos čtyři tisíce nových klientů, blíží se k dvousettisícové hranici

Hlavním tahákem nového sportovního kanálu, který se stane součástí standardních tarifních plánů operátora O2 od 15. srpna, bude fotbalová Liga mistrů UEFA (z toho 130 zápasů exkluzivně – dva budou vždy v jednu chvíli dostupné s českým komentářem, ostatní v originále), dále rally cross, WTA, bojové sporty (box, kickbox, MMA). O2 na tři roky koupila exkluzivně také nejlepší zápasy fotbalové Synot ligy a bude mít možnost přednostního výběru těchto zápasů. Primárně s nimi počítá na neděli odpoledne a podvečer. V O2 Sport bude k dispozici multiscreen, z něhož si bude možné vybrat zápas, který chce divák sledovat. V rámci O2TV bude mít klient u Synot ligy i možnost výběru kamer. Další akviziční taháky chce představit firma v červenci.

ČTĚTE TAKÉ: Provozovatel O2TV se rozdělí na dvě společnosti, akcionáři „promluví“ za měsíc

Divák se bude moci v rámci Synot ligy stát sobě režisérem. K dispozici budou pochopitelně i možnosti zpětného zhlédnutí v šíři až 30 hodin. Klienti operátora mají k dispozici také možnost nahrávat 100 hodin obsahu. Zákazníkům O2TV je k dispozici i O2 Videotéka s přibližně tisícovkou obsahu. Myslíme si, že lineární televize je velmi zásadně na ústupu. Lokálně relevantní televizní obsah je pro nás extrémně důležitý. Nevěříme tomu, že zákazníci chtějí konzumovat obsah tak, jako ho konzumovali doposud. Naší ambicí je vytvořit platformu, která bude obsah distribuovat, tento způsob distribuce je nový a přinese zákazníkům nové zážitky, uvedl Jindřich Fremuth, ředitel divize rezidentních zákazníků.

BRAND24

NAPSALI JSME: O2TV se inspiruje placenou televizí Sky, nabídne pohled z kokpitu Formule 1

Od července se zjednoduší i samotná IPTV služba O2TV, která bude mít k dispozici nově pouze tři tarifní plány. Každý tarifní plán udělá radost celé rodině. Jak velký objem zábavy chcete, podle toho si vyberete tarifní plán, vysvětlil David Duroň, ředitel pro segment domácností. K dispozici budou tarify M, L a XL. Již v prostředním bude k dispozici prémiový kanál HBO. Mobilní služba O2TV Go bude navíc nově zrcadlem tarifního plánu, který má zákazník k dispozici v O2TV. O2TV už nebude nutné kupovat v rámci balíčku s internetem. O2 tak bude mířit i do řad konkurenčních operátorů. Pokud si zákazník, který nemá zájem o internet, zaplatí 100 korun navíc, získá službu O2TV bez závazku internetového připojení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).