Hlavní navigace

O2 se omlouvá zákazníkům za problémy s přenosem utkání pražských „S“

21. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: O2
AKTUALIZOVÁNO – Na IPTV část operátora, následně ale nejen na něj, se snesla vlna kritiky za nezvládnutí přenosu včerejšího fotbalového duelu AC Sparta-SK Slavia.

AKTUALIZOVÁNO, 14:57 hod. – Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2 nám na dotaz potvrdila, že výpadek se týkal skutečně jen některých zákazníků mobilní a webové verze. Těch přes STB se to nedotklo.

O2 TV, kterou využívá přes 200 tisíc domácností podle operátora včera pracovala správně ve všech ohledech, jako jsou zpětné zhlédnutí, výběr z několika úhlů kamer nebo výběr komentátora. Bez problémů prý byla také dostupná služba Sportovní kino v restauracích po celé republice.

Pokud budu citovat z právě zveřejněné tiskové zprávy: Obrovský zájem o fotbalové derby přetížil přihlašovací servery do mobilní O2 TV. 

NAPSALI JSME: O2 TV hlásí více než dvě stě tisíc zákazníků.

Jaká je O2 TV Air M se set-top boxem volně v prodeji?

O2 upřesnilo počet a názvy HD kanálů dostupných ve službě O2 TV Air M.

A operátor dodává: O včerejší fotbalové derby Sparta – Slavia byl obrovský zájem. Během utkání bohužel došlo k přetížení autorizačního serveru, přes který se uživatelé přihlašují k webové a mobilní aplikaci O2 TV. Někteří zákazníci tak mohli mít problém s dostupností mobilní verze O2 TV, za což se jim velmi omlouváme. Intenzivně pracujeme na posílení kapacit a na převzetí technického řešení pod vlastní správu, aby se situace již neopakovala.

BRAND24

Zpráva končí tím, že O2 počet dotčených zákazníků analyzuje a připravuje pro ně, jako omluvu, dárek.

Z toho, co bylo oficiálně vydáno, je zřejmé, že O2 mluví pouze o webové a mobilní aplikaci O2 TV. Diváci vyjadřující se v komentářích na sociálních sítích v drtivé většině případů o svém připojení nepíší a nenarazil jsem na zprávu, která by říkala, že někdo měl problémy i s připojením přes set-top box, což podle výše uvedeného zřejmě obstarává jiný autorizační server. Pokud o tom něco víte, budeme rádi, když nám dáte vědět v komentářích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).