Hlavní navigace

O úpravu STA je zájem také na Ostravsku

4. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 2. 2009

Nejen v Praze, kde se za pár měsíců vypne analogový signál, ale i na Ostravsku je zájem o úpravu společných televizních antén (STA) na digitální vysílání. Shodně o tom dnes informují Havířovský a Karvinský deník. Oba listy konstatují, že lidé mají možnost přijímat digitální signál pomocí vlastních antén, ale ve většině případů je nutný zásah techniků, který záleží na stavu STA. Např. v Havířově by mělo být dle odhadů na příjmu ze společné antény odkázáno až tisíce domácností.

Tipy C

My v současné době ještě společné antény k příjmu digitálního signálu nepřizpůsobujeme. Zatím se vybírají firmy, které úpravy antén provedou, vysvětlil Petr Handl z RPG, která spravuje v Havířově nejvíce nájemních domů, odhadem pod ní spadá asi 12 tisíc domácností. Pokud někdo chce digitální vysílání přijímat už nyní, může využít jiné způsoby příjmu signálu, poradil nájemníkům Handl. Naopak Městská realitní agentura Havířov už na úpravách STA pilně pracuje.

Antény necháváme upravovat průběžně. Už před dvěma roky jsme nechali upravit antény pro příjem kanálu 39, kde mělo být vysílání veřejnoprávní televize a rozhlasu. To se nakonec přesunulo na kanál 54, takže antény upravujeme i pro tento kanál, řekl Havířovskému deníku Petr Smrček z Městské realitní agentury Havířov. Nejsnadnější přechod na digitální vysílání mají podle něj domy, kde je vytvořeno společenství vlastníků nebo stavby patřící družstvům.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).