Hlavní navigace

O přistoupení Novy a Primy k TPP informovaly také zahraniční servery

19. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 8. 2008

Takovou událost, jakou je přistoupení českých komerčních televizí Nova a Prima k TPP, si nenechala ujít ani některá zahraniční média. Především pak šlo o servery ze sousedních států. Za všechny jmenujme např. Satnews.de, který přinesl zprávu s titulkem Tschechische Privatsender künftig digital. Servery se neodhodlávají k nějaké polemice, víceméně se zaměřuji na konstatování faktů. Nova a Prima přistoupily k TPP, aby se postupně vzdaly svých analogových kmitočtů a mohly tak vzniknout další digitální televize, píše Satnews.de.

Zahraniční portály vesměs uvádějí, že v současné době má k dispozici digitální vysílání přibližně 50 % obyvatel Česka. Server Broadband TV News pak píše o přistoupení Primy a Novy k TPP jako o Czech digital breakthrough, tedy českém digitálním průlomu. Česká republika je již na dobré cestě k digitalizaci a do roku 2012 by měla mít čtyři multiplexy nabízející celkem 16–20 kanálů, konstatuje server.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).