Hlavní navigace

O nekvalitním HD obrazu Pojišťovny štěstí televize Nova ví

15. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 4. 2010

Začátkem tohoto týdne vzniklo v diskusním fóru serveru DigiZone.cz vlákno, v němž upozornil David Rácz z Domažlic na špatnou obrazovou kvalitu seriálu Pojišťovna štěstí, který se na Nově vysílá každou neděli v HD, tedy vysokém rozlišení obrazu. Čtenáři popsali problém jako jakýsi barevný šum, který se objevil ve scénách se slabým osvětlením. Technický ředitel české komerční jedničky Ivo Ferkl nyní poslal našemu webu vysvětlení.

Jsme si vědomi horší obrazové kvality některých scén v seriálu Pojišťovna štěstí. Jedná se zejména o scény pořízené v exteriérech, kde byla při natáčení nízká hladina osvětlení. Následkem toho se v obraze projevuje zvýšený šum. Šum je zaznamenán již na originálech. Obecně platí, že kvalita materiálů pořizovaných v HD rozlišení je podmíněna dostatečnou světelnou hladinou – podstatně vyšší, než bývá zvykem u výroby pořadů v SD rozlišení, sdělil DigiZone.cz Ferkl. Je tedy pravděpodobné, že pokud se podobné scény ještě natáčely, bude se problém v tomto seriálu opakovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).