Hlavní navigace

O kauze Rádia Wave se dnes bude hovořit na televizi Z1

5. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 11. 2008

Zpravodajská televize Z1 se bude dnes ve svém vysílání věnovat nejnovější kauze okolo Českého rozhlasu Rádia Wave. V pořadu Z1 Marketing, který se vysílá od 22:30, bude hostem programový ředitel ČRo Richard Medek. Popisek k pořadu slibuje, že by měl Medek vysvětlit, o co opravdu v kauze Rádia Wave jde. Podle informace, kterou vám přinesl server DigiZone.cz jako první, byla tato veřejnoprávní stanice obviněna z propagace fašismu, protože v jejím vysílání zazněl song Swastika Eyes od skupiny Primal Scream.

Krok Rady ČRo vzbudil vlnu nevole jak mezi posluchači Wavu, tak i některými odborníky. Nedávno se dokonce na jeho podporu uskutečnila také pokojná demonstrace, které se zúčastnilo přibližně sto padesát účastníků. Programový ředitel ČRo se tehdy sice omluvil za svůj výrok, že posluchači Rádia Wave jsou menšinovou skupinou, která není budoucností tohoto národa, výzvu na rezignaci ale odmítl. Radio Wave, tento ambiciózní a úspěšný projekt Českého rozhlasu, se dostalo do hledáčku radních cenzorů a rozhlasových závistivců od samého počátku. Hledají jakoukoliv záminku, jak ho zlikvidovat, napsal na svém blogu poslanec ČSSD Petr Rafaj.

BRAND24

Diváci, kteří nestihnou pořad Z1 Marketing v premiéře ho mají šanci vidět ještě ve dvou reprízách, a to dnes od 23:45 a zítra od 12:25. Kdykoliv si ho budou moci po odvysílání také přehrát na webových stránkách televize – www.z1tv.cz.

K TÉMATU:
Rada Českého rozhlasu obvinila Rádio Wave z propagace fašismu
Předsednictvo Rady ČRo bude ve středu jednat o Rádiu Wave
Dodavatel pořadu pro Wave: Končíme spolupráci s Českým rozhlasem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).