Hlavní navigace

Novým předsedou vysílací rady Ivan Krejčí, Kateřina Kalistová zůstává řadovou členkou

5. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Krejčí byl stínovým ministrem kultury za ČSSD a mimo jiné i divadelním režisérem. S profesí člověka pracujícího v médiích se poprvé setkal coby televizní redaktor počátkem 90. let.

Novým předsedou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) bude Ivan Krejčí. Regulátor o tom informuje na svých webových stránkách. Krejčí se začátkem 80. let vyučil elektromontérem, a později absolvoval maturitu na Střední průmyslové škole stavební. Nejprve absolvoval nižší pracovní pozice, například jako umývač oken nebo posunovač, k mediální branži „přičuchl“ na přelomu první a druhé poloviny devadesátých let, kdy studoval režii na DAMU. Jako režisér pak působil ve Slováckém divadle a Městském divadle v Karlových Varech, kde byl zároveň uměleckým šéfem.

BRAND24

K TÉMATU: Kateřina Kalistová k 28. únoru rezignuje na funkci šéfky vysílací rady, členkou zůstává

Ivan Krejčí má zkušenosti i z politické sféry. Jako asistent poslance působil v letech 2001 až 2005. Jeho poslední pracovní pozicí byl divadelní režisér a umělecký šéf Komorní scény Aréna v Ostravě. U Krejčího je však nejdůležitější zmínit aktuální politickou příslušnost – je stínovým ministrem kultury za ČSSD, která ho do RRTV protlačila. Dosavadní předsedkyně vysílací rady Kateřina Kalistová z kontrolního orgánu, jak by se mohlo zdát, neodchází a zůstává jeho řadovou členkou. Mandátu šéfky RRTV se rozhodla vzdát k 28. únoru. Kalistová se postu předsedkyně vzdala z důvodu angažování na ministerstvu kultury.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).