Hlavní navigace

Nový web a podzimní novinky stanic National Geographic

18. 8. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Tuzemské zastoupení kanálů National Geographic představilo novou podobu jejich webových stránek.

Lokalizovanou podobu stránek NatGeoTV.com/cz připravil interní vývojářský tým mediální skupiny Fox Network Group. Ta loni v září převzala aktivity společnosti National Geographic, mezi nimi i provoz stanic NG Channel a NG Wild. Za hlavní pilíře nového designu webu NatGeoTV.com považuji jeho filmovost a monumentalitu, uvedl pro DigiZone.cz Sergio Falcon, evropský senior vicepresident FNG odpovědný za digitální média.

Sergio Falcon

Zásadní je síla obrazu

Podle Falcona jsou důvody pro změnu jak estetické, tak pragmatické. Stránka by měla dokázat oslovit návštěvníka hned na první pohled, její responzivní design by měl bez problémů fungovat na mobilních zařízeních i monitorech stolních počítačů. Síla obrazů, které má National Geographic k dispozici, je naprosto unikátní a nový web se snaží jejich efekt maximálně využít, vysvětluje Falcon.

Jako hlavní cíl změny uvádí Falcon přizpůsobení webu NatGeoTV.com požadavkům dnešních uživatelů. Zaměřili jsme se na moderní vzhled stránek a snažili se je přizpůsobit návštěvníkům z mobilních zařízení, kterých už je dnes minimálně polovina ze všech přístupů a jejich počet neustále roste, upozorňuje Falcon.

Nový vzhled webu NatGeoTV.com

Programový průvodce i krátká videa

Kostru webu tvoří podle něj tři základní prvky, které vycházejí vstříc potřebám diváků. Prvním z nich je snadno přístupný programový přehled, jehož přehledný design ocení podle Falconeho uživatelé všech typů obrazovek. Snažili jsme se také vytvořit jednoduchou stránku s krátkou charakteristikou jednotlivých pořadů, velkými obrázky a vždy aktuální a dynamickou informací o nejbližších vysílaných pořadech. Třetím klíčovým prvkem jsou pak krátká videa, které považujeme za výborně fungující trendovou záležitost, úzce související s konzumací obsahu na mobilních zařízeních, doplňuje Falcon.

Za letošní lákadla obou National Geographic programů považuje Falcon premiéru pořadu Genius se Stephenem Hawkingem, ve kterém se světoznámý vědec snaží motivovat vybrané dobrovolníky, aby přemýšleli stejně jako největší světoví vynálezci a filozofové, nebo zbrusu nový hraný seriál Mars režiséra Rona Howarda a producenta Briana Grazera o vesmírné výpravě na stejnojmennou planetu. Ten by se na obrazovkách NG měl objevit letos v listopadu.

UX DAy - tip 2

Mezi úspěšné pořady řadí Falcon i dokumenty Mankind from Space, Migrations, Explorer, Wild Columbia nebo India’s Lost Worlds. Společnost Fox Network Group provozuje více než 350 zábavních, sportovních, filmových nebo dokumentárních programů, které celosvětově oslovují kolem 1,8 miliardy diváků ve 45 jazycích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).