Hlavní navigace

Novinka DigiZone.cz: Programové tipy - dnes například Parfém: příběh vraha

10. 10. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
10. 10. 2011

Server DigiZone.cz přichází na počátku tohoto týdne za svými čtenáři s příjemnou novinkou. Počínaje dneškem budou redaktoři tohoto webu pečlivě listovat televizním program a vybírat to nejzajímavější, co obrazovka večer divákům nabídne. Jan PotůčekLukáš Polák budou magazíny listovat svědomitě a slibují nezávislý monitoring všech stanic nejen klasických, ale i placených.

Prvním televizním tipem je dnes podle očekávání první původní seriál Terapie česko-slovenské verze HBO. V hlavní roli se divákům představí Karel Roden, ze známých herců se tu pak budou pravidelně objevovat například Táňa Pauhofová nebo Aňa Geislerová. HBO nabídka divákům psychologický seriál Terapie z prostředí psychoterapeutické ordinace každý všední den od 20 hodin. Očekávané a prozatím velice kladně hodnocená prvotina bude jistě dobrou alternativou k plnoformátovým stanicím.

Pokud kabelovou televizi nemáte, můžete si ve 20 hodin pustit druhý program České televize. Zájemce o americkou historii jistě zaujme tamní dokument J.F.K. – Dallaský atentát. K významné a bohužel i tragické události, během níž byl spáchán v Texasu v listopadu 1963 úspěšný útok na prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, se budete moci vrátit pomocí autentických televizních, filmových a rozhlasových materiálů rekonstruujících dramatické chvíle onoho osudného podzimu.

Zajímavý, avšak krátký dokument nabídnou ve svém vysílání i naši východní sousedé. Slovenská televize připravila na Dvojku kousek z české tvorby. Degenerace sítnice už se v minulosti vysílala na veřejnoprávní televizi s kladným ohlasem. Pokud jste ji tedy neviděli, máte si ji možnost od 20 hodin zopakovat. Tato nemoc znemožňuje člověku orientovat se v prostoru, číst, sledovat televizi a provádět většinu běžných prací. K úplné slepotě většinou nedojde, uvádí se v krátké anotaci.

Pokud sáhneme hlouběji do pondělního večera, na Travel Channel HD najdeme od 22 hodin dokument To je svět žen!. Jeho průvodkyní bude Camilla Andersen, která se v tomto díle setká s ex-Miss Jižní Afriky Jo-Ann Strauss. Dále potká například modelku Lee Simon nebo africkou „princeznu“ Yvonne Chaka Chaka. Průvodkyně Camilla si vyzkouší například roli služebné nebo baletky. To je svět žen! se bude vysílat s týdenní periodicitou a dámy by si ho určitě neměly nechat ujít.

Tipy C

V případě, že dnes nebudete chtít jít spát, případně vás čeká brzká ranní směna, ve dvě hodiny ráno, což už bude úterý, můžete vyzkoušet, jak voní příběh vraha. Zjistíte to ve francouzsko-německo-španělském snímku Parfém: Příběh vraha z roku 2006, který se vysílá na stanici Filmbox Extra. Příjemnou novinkou pro diváky je fakt, že stanice vysílá od minulého týdne ve formátu 16:9, takže si budou moci film užít diváci i s moderními zobrazovači.

Pokud víte o jakémkoliv jiném zajímavém pořadu, který byste chtěli našim čtenářům doporučit, neváhejte se o svůj poznatek podělit v rámci diskuse

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).