Hlavní navigace

Novinářka Jana Lorencová si registrovala značku pořadu Klekánice

16. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 9. 2009

Investigativní novinářka Jana Lorencová, která byla ikonou pořadu Klekánice, si registrovala ochrannou známku pro svůj připravovaný internetový projekt. Úřad průmyslového vlastnictví přijal její žádost o textovou ochrannou známku ze dne 14. září. Zatím to ale neznamená, že by se Lorencová stala vlastníkem tohoto označení, získala jen přednostní právo.

PSALI JSME: Jana Lorencová obnoví Klekánici. Na internetu

Česká televize se však proti tomuto kroku své bývalé reportérky zřejmě ohradí, i když sama ochrannou známku Klekánice nikdy nevlastnila. Vedení ČT se přesto nelíbí, že Lorencová chce obnovit pořad Klekánice, který do roku 2004 vyrábělo ostravské studio ČT. Od internetového projektu Jany Lorencové se Česká televize distancuje a zváží případně i právní kroky, uvedl mluvčí ČT Ladislav Šticha.

BRAND24

DALŠÍ INFORMACE: Spor o Klekánici: ČT zvažuje právní kroky proti Janě Lorencové

Záměr obnovit pořad Klekánice na internetu oznámila Lorencová na Letní škole žurnalistiky v Havlíčkově Brodě. Místnímu deníku pak sdělila, že stránky ponesou název Klekánice Jany Lorencové a použijí i maskota původního televizního pořadu, kresleného strašáka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).