Hlavní navigace

Pokud novela zákona o ČRo nepomůže Rádiu Wave, Liška ji stáhne

15. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 10. 2009

Šéf zelených Ondřej Liška se pokouší prosadit novelu Zákona o Českém rozhlase, která by umožnila vrátit Radio Wave do analogového vysílání. Novela má umožnit rozhlasu, aby provozoval jeden další analogový program s pokrytím do 40 procent obyvatelstva. Jenže nový generální ředitel rozhlasu Richard Medek chce místo Rádia Wave zařadit do analogu úplně novou stanici mluveného slova. Exministr školství Liška otevřeně říká, že v takovém případě stáhne zákon z jednání.

PSALI JSME: Ondřej Liška: Rádio Wave by se mohlo vrátit do analogu ještě letos

BRAND24

Pokud srovnám veřejnou prospěšnost vysílání ČRo pro mladé lidí a kamionáře, jasně mi z toho vychází, že veřejný zájem je kultivovat. Nabídnout Radio Wave mladé generaci, která nesleduje mainstreamové komerční stanice. Ve čtvrtek se sejdu s panem ředitelem Medkem a budeme o tom spolu hovořit. Pokud nezaznamenám, že existuje vůle ČRo přivést Radio Wave na FM, tak novelu bez váhání stáhnu, uvedl Liška v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Liška se přiznal, že nerozumí myšlenkám nového ředitele Medka, který chce na jedné straně zachovat Rádio Wave jen v digitálu, na druhé straně chce přibrzdit digitalizaci rozhlasu. Ve chvíli, kdy se podaří vytvořit silnou posluchačskou skupinu, tak to nejdřív udělám v analogu a teprve poté je budu přesvědčovat na digitální vysílání. Na Radio Wave byl spáchán atentát, uvedl šéf zelených.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).