Hlavní navigace

Nového šéfa bude mít Český rozhlas nejdříve až v květnu

17. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 3. 2011

Nejprve mělo dojít k volbě nového generálního ředitele Českého rozhlasu v druhé polovině února, pak v březnu a nakonec se tento krok přesune minimálně až na květen. Může za to nemoc prvního místopředsedy Rady ČRo Ladislava Jíši. Dnes o tom informoval ekonomický deník E15. Podle listu čeká na Jišu v nemocnici operace srdce.

BRAND24

K TÉMATU: Finalisté volby ředitele Českého rozhlasu: Hikelová, Duhan a Matoulek

Zatím nelze přesně říct, kdy volba proběhne. Odhaduji, že nejdříve za dva za tři měsíce, konstatovala tajemnice Rady ČRo Jaroslava Jandová a dodala: Jisté je, že generální ředitel se 31. března volit nebude. Jišu podle listu trápí závažné zdravotní problémy. Radní nemohou v současné době volit nového šéfa Českého rozhlasu, protože jich není dostatečný počet. Jeden ze členů by jim chyběl. Generální ředitel se bude volit na veřejném zasedání, které se koná jednou za měsíc. Vybírat se bude z trojice uchazečů, z nichž je zatím nejžhavější kandidátkou ředitelka zpravodajství ČRo Hana Hikelová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).