Hlavní navigace

Nové Události zůstanou i na ČT 24, budou trvat 48 minut a o víkendu 45

16. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 3. 2012

UVNITŘ FOTO NOVÉHO STUDIA Hlavní zpravodajská relace České televize, Události, zůstane i po dubnových změnách jak na programu ČT 1, tak na zpravodajské ČT 24. Serveru DigiZone.cz to potvrdil ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Původně jsem si myslel, že Události na ČT 24 zrušíme, ale změnil jsem názor. Na ČT 24 totiž mají stabilní publikum, které čítá okolo 100 až 150 tisíc diváků, vysvětlil Šámal.

K TÉMATU: Česká televize představí nové Události. Novináře pozvala na příští středu

Od 1. dubna budou Události trvat ve všední den 48 minut a o víkendu 45 minut. Poté bude následovat blok self proma, na který navážou Branky, Body, Vteřiny. Zpravodajská hodina na ČT 1 a ČT 24 skončí v 19:58. Kavčí hory nadále zachovají i „předvoj“ Událostí, tedy Události za okamžik a Počasí, které od Nového roku vysílají před samotnými Událostmi. Zásadní změnou projde grafika hlavní zpravodajské relace, která ji úplně vyčlení od ostatních zpráv na ČT.

ČTĚTE TAKÉ: Nové Události ČT od dubna s Železným, Savarovou, Voldánovou a Augustovou

Televize také omezí používání názvu Události u dalších zpravodajských pořadů během dne. Zůstávají hlavní Události, pak Události v regionech a Události, komentáře. Ostatní pořady se přejmenují, odpověděl na dotaz serveru DigiZone.cz šéfgrafik ČT 24 Alan Záruba. Polední Události tak od dubna ponesou název Zprávy ve 12, Ranní Události zase Zprávy v 8 a podobně. Události v regionech a Události, komentáře si zachovají svoji původní grafiku a loga, nebudou se přizpůsobovat nové podobě hlavních Událostí.

BRAND24

Veškeré změny hlavní zpravodajské relace ČT představí na tiskové konferenci příští středu 21. března. Server DigiZone.cz přinese z této konference online zpravodajství.

Nové virtuální studio Událostí České televize (Foto: ČT)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).