Hlavní navigace

Nova získala licenci pro šestý televizní kanál, zábavný program Smíchov

4. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyhověla žádosti Novy o další vysílací licenci na svém dnešním zasedání. Za krátko odstartuje i čtvrtý kanál Primy, dokumentární Prima Zoom.

Licenci pro šestý televizní kanál, z toho čtvrtý volně šířený, získala televize Nova. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) vyhověla žádosti společnosti CET 21 o oprávnění vysílat zábavný program Smíchov. Serveru MediaGuru.cz to potvrdila předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová. Nova se k tomuto kroku odmítla pro server DigiZone.cz vyjádřit. Z žádosti Novy vyplývá, že Smíchov by měl být celoplošným kanálem.

BRAND24

K TÉMATU: Kriminálka Smíchov a Nemocnice Prosek už mají loga. Připomínají existující seriály

Generální ředitel Novy Jan Andruško dlouhodobě deklaruje, že mediální skupina je schopna uvést na trh další kanály, rozpracováno je hned několik variant, ale projekty nechce komentovat a případně ani to, jakým způsobem by měly být zaměřeny. Nova si registrovala ochrannou známku Smíchov TV koncem letošního září spolu s dalšími uvažovanými projekty – například Kriminálkou Smíchov, Nemocnicí Prosek a TV Podolí. V současné době provozuje skupina kromě stejnojmenného kanálu také neplacené programy Nova Cinema a Fanda a placené stanice MTV a Nova Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).