Hlavní navigace

Nová vysílací anténa byla úspěšně nainstalována na jihočeskou Kleť

17. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 7. 2009

Jihočeský vysílač Kleť už je připraven pro šíření digitálního multiplexu 2 s programy Nova, Nova Cinema, Prima, R1/Prima Cool a TV Barrandov. Jak dnes informují jihočeské Deníky, instalace nové vysílací antény byla úspěšná. Podle listů probíhala operace včera téměř celý den, a to samozřejmě za asistence švýcarských pilotů z firmy Heliswiss International a vrtulníku Kamov Ka-32.

Čeští a němečtí montéři firmy Kathrein z Rosenheimu nejprve připravili starý vysílač k odvozu vrtulníkem, poté namontovali objímku, do níž vlastní vysílač usadili, uvedly Deníky. Jak sdělila serveru DigiZone.cz mluvčí ČRa Marie Fianová, anténa je dlouhá 18.8 metru. Kleť bude šířit multiplex 2 na prozatím dočasném kanálu 50 výkonem 100 kW, a to od srpna letošního roku. Na definitivní kanál 39 by se mělo přejít příští rok v červnu. Již v současné době šíří tento jihočeský vysílač veřejnoprávní multiplex na 49. kanálu, kde patří do jednofrekvenční sítě se sušickým Svatoborem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).