Hlavní navigace

Nova vypne analog na Jesenicku a Zlínsku. Bude čistě digitální televizí

8. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 2. 2012

UVNITŘ SEZNAM Nejsledovanější česká televize, TV Nova, ukončí tuto neděli šíření signálu ze zbývajících analogových vysílačů, které jsou ještě v tuto chvíli v provozu. Serveru DigiZone.cz to potvrdil ředitel PR této stanice Vladimír Mužík. Oficiální termín konce analogového vysílání byl stanoven na magické datum 11. listopadu 2011, ovšem právě s výjimkou Jesenicka a Zlínska, kde byl termín stanoven až na 30. června 2012. Nova tedy k tomuto kroku přistoupila předčasně.

BRAND24

DOKUMENT: Seznam analogových vysílačů TV Nova, které ukonči provoz k 12. únoru 2012

Signál analogových vysílačů vypneme 12. února ve 23:59, přiblížil DigiZone.cz Mužík. Od dnešního dne bude do analogového vysílání v dotčených oblastech zařazený takzvaný crawl, tedy informační pás v dolní části obrazovky, který bude v intervalu 15 minut diváky informovat o tom, že přijímají analogové vysílání. Ostatní plnoformátové stanice, které analogově vysílaly, už tento způsob šíření signálu ukončily. Česká televize na svém webu zmiňuje jako oficiální datum 30. listopad 2011, společnost FTV Prima se k tomuto kroku rozhodla na přelomu loňského a letošního roku, kdy se změnila Prima TV na stanici Prima family.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).