Hlavní navigace

Nova si u Rady pro vysílání „legalizovala“ Rychlé Televizní noviny

11. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 2. 2011

Rychlé Televizní noviny, krátká zpravodajská relace, kterou televize Nova zařazuje do reklamních bloků a pořadů každý den odpoledne a poutá jimi Odpolední nebo večerní Televizní noviny, se staly součástí licenčních podmínek nejsledovanější české televize. Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), na níž se s žádostí obrátila společnost CET 21, která je držitelem licence pro zemské a satelitní vysílání televize Nova.

K TÉMATU: Nova rozšíří zprávy a změní grafiku. Nabídne SuperStar a Tisíc a jednu noc

BRAND24

Stávající vysílací schéma programu Nova se nahrazuje vysílacím schématem uvedeným v příloze tohoto rozhodnutí, přičemž vysílací schéma se dále doplnilo tak, že v době od 13.00 hodin do 19.20 hodin může provozovatel televizního vysílání CET 21 spol. s r.o. operativně podle aktuálnosti a programových potřeb, bez konkrétního zakotvení do pevného vysílacího času, zařazovat do vysílacího schématu krátký zpravodajský pořad, který bude obsahovat krátké zprávy (včetně sportovních) a současně bude anoncovat vysílání hlavní zpravodajské relace, případně odpolední zpravodajské relace, stojí v rozhodnutí RRTV.

Nova svými Rychlými Televizními novinami propaguje nejen hlavní zpravodajskou relaci, loni na podzim jimi například několikrát denně připomínala divákům, že bude vysílat talentovou show Talentmania. Rychlými Televizními novinami provází vždy jeden moderátor hlavní zpravodajské relace Novy z dvojice, která má v daný den službu. Podobné „upoutávací“ krátké zprávy zavedla i konkurenční Prima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).