Hlavní navigace

Nova si registruje název sitcomu Sousedi, který vysílá Markíza

22. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 8. 2008

Televize Nova požádala český patentový úřad o registraci ochranné známky „Sousedi“. Pod stejným názvem vysílá její sesterská televize Markíza na Slovensku velmi úspěšný původní sitcom „Súsedia“, jehož silvestrovský speciál se stal v loňském roce nejsledovanějším nezpravodajským televizním pořadem u našich východních sousedů (podle serveru Mediálne.sk jej vidělo 1,47 milionu diváků starších dvanácti let).

BRAND24

Řadové premiérové díly Sousedů na Slovensku dosahovaly průměrné sledovanosti okolo jednoho milionu diváků. To je velmi dobré číslo i pro české televize včetně Novy, i když Česká republika má oproti Slovensku dvojnásobný počet televizních diváků. Nova zatím nesdělila, jaké má se Sousedy plány, a zda se chystá vyvinout původní českou verzi tohoto sitcomu.

Publicista Tomáš Baldýnský, který má na Nově na starosti vývoj nového původního sitcomu Comeback (na obrazovce se objeví od 4. září), podle svých slov o projektu Sousedi nic neví a ani se na něm nepodílí. Je to možné, ale já dělám Comeback, odpověděl na otázku serveru DigiZone.cz, zda Nova připravuje sitcom po vzoru úspěšného pořadu Markízy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).