Hlavní navigace

Nova se oficiálně rozloučila s hitparádou ESO, představuje Stahovák

23. 6. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
23. 6. 2009

Televize Nova se na dnešním natáčení oficiálně rozloučila se svým nejstarším pořadem pro mladé. Hitparáda Eso je po hlavních zpravodajských relacích druhým pořadem, který je na obrazovce Novy od jejího vzniku. První díl Nova odvysílala 6. února 1994, ten poslední se objeví 27. června. Dnes se konalo závěrečné natáčení.

První moderátorkou, jež mu vtiskla nezaměnitelný dynamický ráz a která se díky ESU stala miláčkem národa, byla celých pět let Tereza Pergnerová. Postupně ji vystřídali Vítek Havliš, skupina Lunetic, samotný člen Lunetiků Martin Kocián, skupina Zombie, Yemi AD, Rebeka a Leoš Mareš, který ESO moderuje už šest let, uvedla mluvčí televize Michaela Fričová, která poskytla i výčet mnoha historických okamihů a rozhovorů v Esu.

Eso hostilo snad všechny populární české interprety, od Davida Kollera přes Lucii Bílou, Petra Koláře, Dana Landu … až po Helenu Vondráčkovou a Karla Gotta. Do studia však zavítali i známé zahraniční osobnosti, např. HP Baxxter ze skupiny Scooter nebo naši sportovci – fotbalový brankář Petr Čech a desetibojař Roman Šebrle. Kromě nich se Eso může pyšnit odvysílanými rozhovory s Jamesem Bluntem, skupinou Coldplay či s Paulem McCartneyem (poskytl jej TV Nova) a řadou reportáží z koncertů zahraničních i domácích interpretů zvučných jmen jako Pussycat Dolls, Alicia Keys, James Blunt, Coldplay, Snoop Dogg, Morandi, Kryštof, Support Lesbiens, Chinaski, Michal Hrůza, uvedla Fričová.

BRAND24

Mluvčí Novy ale neupřesnila, proč Eso po 15 letech vlastně končí. Dodala jen, že ho nahradí nový pořad pro mladé s názvem Stahovák, který Nova představí v září. Jirka Mádl s Vojtou Kotkem v něm budou pouštět divoká, roztomilá, vtipná i hloupá videa z internetu, legendy i nejčerstvější novinky… Diváci se dozvědí zajímavé informace nejen k samotným videím, ale prostřednictvím Stahováku proniknou hlouběji do zvláštního propojeného světa na síti, dodala Fričová.

Divácká hitparáda tak na Nově definitivně končí. Ve své historii se kromě různých moderátorů dočkala i jedné oficiální parodie, v satirickém pořadu Gumáci, kde měla vlastní rubriku GumEso.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).