Hlavní navigace

Nova se k vypnutí analogu vyjádří zřejmě až zítra

28. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 4. 2009

Televize Nova stále čeká na kompletní výsledky průzkumu o připravenosti obyvatel Prahy na čtvrteční vypnutí analogového vysílání v metropoli. Právě těmito výsledky Nova podmiňuje vypnutí analogu. Mluvčí televize Michaela Fričová ale serveru Digizone.cz řekla, že konečné stanovisko bude známé spíš zítra. „Výsledky průzkumu očekáváme v průběhu dnešního odpoledne, poté se s nimi seznámí vedení. Stanovisko vydáme jakmile to bude možné,“ řekla Fričová s tím, že nevyloučila ani dnešní pozdní odpoledne.

BRAND24

Komerční dvojka televize Prima se k výsledkům taky zatím nevyjádřila. Stanovisko zjišťujeme. Průzkum je aktivitou samotných televizí, které jsou sdruženy v Asociaci televizních organizací. Ani případný negativní výsledek průzkumu by ale neopravňoval televize k tomu, aby ve čtvrtek odmítly vypnout analog ze Žižkova. K vypnutí se totiž zavázaly v Technickém plánu přechodu, se kterým dobrovolně souhlasily.

Pokud i přesto nevypnou ve čtvrtek analog, vystavují se riziku odnětí bonusových licencí a výrazného zvýšení poplatků za využití těch analogových kmitočtů, které se dle TPP měly vypnout.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).