Hlavní navigace

Nova neuspěla s odvoláním proti prohranému soudu s exšéfkou výzkumu Týmovou

6. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Provozovatel Novy neuspěl s odvoláním proti rozhodnutí obvodního soudu, který označil výpověď Týmové z televize za neplatnou

Výpověď na hodinu, kterou v září 2011 dostala od televize Nova její tehdejší vedoucí oddělení výzkumu Renata Týmová společně s výzkumníkem Václavem Prejzkem za údajné hrubé porušení pracovní kázně, je neplatná. Dřívější rozhodnutí obvodního soudu potvrdil Městský soud v Praze, k němuž se odvolal provozovatel Novy, společnost CET 21. Týmová byla společně s Prejzkem odvolána poté, co jako členka výběrové komise Asociace televizních organizací (ATO) odmítla rezignovat na tento post a pokračovala ve výběru realizátora měření televizní sledovanosti pro roky 2013 až 2017.

K TÉMATU: Výzkum v České televizi vede nově Renata Týmová

Nova se nechtěla podílet na výběru provozovatele peoplemetrů pro ATO poté, co z tendru vypadla společnost AC Nielsen (letos vyhrála tendr na provoz peoplemetrů pro konkurenční Sdružení pro měření sledovanosti, které založila Nova společně s mediální agenturou Médea) i další zájemci a z přihlášených společností zůstal jen dosavadní realizátor výzkumu sledovanosti, společnost Mediaresearch. Toho posléze výběrová komise ATO potvrdila jako vítěze, i přes výslovný nesouhlas Novy. Týmová a Prejzek byli během výběru realizátora měření z Novy okamžitě vyhozeni.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Po Václavu Prejzkovi uspěla s žalobou proti TV Nova i Renata Týmová

“Členové komise nesou osobní zodpovědnost za své jednání a rozhodování a nelze je odvolat, pokud sami nerezignují. CET 21 se je snažila z komise odvolat, ale neuspěla. Dostali tak od zaměstnavatele CET 21 okamžitou výpověď,” vysvětlila Týmová, proč se jí Nova rozhodla tak rychle zbavit. Odvolací soud rozhodl před nedávnem stejně i v případě Václava Prejzka. Týmová, která na Nově působila ještě za minulého generálního ředitele Petra Dvořáka, nyní zastává stejný post vedoucí výzkumu programu a auditoria v České televizi, již od října 2011 vede její někdejší šéf z Novy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).