Hlavní navigace

Nova přemýšlí o tom, co udělá s dokrývači nejen na Plzeňsku

4. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
4. 6. 2009

Televize Nova řeší problém, co udělá s analogovými dokrývači, které mají jako zdroj signálu např. plzeňský Krašov. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel české komerční jedničky Ivo Ferkl. Nova chce postupovat na základě zkušeností, které má s vypnutím analogového vysílání na pražském Žižkově, protože konkrétně na Plzeňsku se již termín nebezpečně blíží, byl stanoven na září.

K TÉMATU: Nova nechce platit za přenastavení analogových dokrývačů

Ferkl přiznal, že na Plzeňsku bude situace mnohem složitější. Prioritou je zejména získat co nejvíce podkladů o pokrytí digitálním signálem ve vytipovaných oblastech (na základě výpočtů pokrytí, informací diváků apod.), kde je možno předpokládat, že signál nebude v dostatečné intenzitě, uvedl pro náš server technický ředitel Novy. Jde zejména o oblasti, které jsou pokryty signálem analogových převaděčů, kde je nutné rozhodnout, co se s nimi udělá dále.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Malé vysílače TV Nova v Praze opět v provozu

Tyto převaděče se mohou nadále nechat v provozu – TPP určuje ASO pro tyto převaděče až na rok 2011. Otázkou tedy zůstávají i oblasti, kde do této doby byl přijatelný analogový příjem. Konečné rozhodnutí padne až na základě měření, která provádí České Radiokomunikace a Český telekomunikační úřad. Tato měření zjistí skutečné podmínky v kritických místech. Ukazuje se, že jsou například problémy s trvale dostatečně kvalitním příjmem v některých částech Plzně, dodal Ferkl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).