Hlavní navigace

Nová platforma slovenského T-Comu bude mít výraznou konkurenci

19. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 10. 2009

Slovenská společnost Slovak Telekom/T-Com, která nedávno ohlásila vytvoření nové satelitní platformy na tamním trhu – Magio TV, bude mít výraznou konkurenci. Kromě nízkonákladové platformy Digi TV je totiž na slovenském trhu silně zastoupena i částečně neplacená platforma Skylink, kterou provozuje na slovenské straně společnost Towercom. Ta kdysi patřila právě Slovak Telekomu. Své služby v menším rozsahu nabízí i CS Link od Media Vision.

DALŠÍ INFORMACE: Slovenský T-Com spouští neveřejné testy své satelitní platformy

Slovak Telekom má v plánu vybudovat satelitní obdobu své IPTV služby Magio TV. Tato služba je díky distribuci přes pevnou telefonní síť T-Comu momentálně nejdostupnější na slovenském trhu, a prostřednictvím satelitu by se měla dostat i k dalším cílovým skupinám. Zatím ale není jasné jak bohatá bude programová nabídka. Na satelit se zřejmě nepodaří dostat stejný počet programů jako je v IPTV. T-Com ale může podobně jako Skylink nebo CS Link využít blízkost dvou satelitních pozic – 23,5 a 19,5 st. východně – které by mohli abonenti přijímat společně, a tím jim může zajistit bohatou nabídku kódovaných i nekódovaných programů.

BRAND24

PŘÍLOHY: Programové nabídky českých satelitních, kabelových a IPTV operátorů

Magio TV bude mít kromě zmíněného Skylinku, CS Linku a Digi TV mít konkurenci i v podobě platformy UPC Direct. Ta však na svou konkurenci zatím nestačí a sleduje ji míň než 30 tisíc domácností. Důvodem je výrazně omezená programová nabídka, ve které chybí některé kanály včetně veřejnoprávní STV Dvojky a Trojky, a bonusových programů největších komerčních televizí. UPC by však mohla získat víc diváků po přechodu na satelity Thor v roce 2010. Tehdy se předpokládá, že bude mít větší kapacitu i pro slovenské programy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).